Πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου καταθέτει το ΚΚΕ

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν καταθέτει εντός της εβδομάδας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση.

Η πρόταση αυτή δεν διαφέρει από εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι το κόμμα μετά τις εκλογές του 2012, όπως αναφέρει Το Έθνος.

Το ΚΚΕ οργανώνει, μάλιστα, ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «επεκτείνει το μνημόνιο και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική».

«Η συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει, επίσης, τη «διαπραγμάτευση» διαφημιστική απάτη, καθώς-όπως τονίζει-συνεχίζεται η αυστηρή επιτήρηση, η αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί».

«Καμία στήριξη και ανοχή στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων» προσθέτει.

Newsroom ΔΟΛ