ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Μαύρο χρήμα

Αθήνα
«Λεφτά υπάρχουν κρυμμένα στα ψυγεία και τα σεντούκια, κάτω από τα παπλώματα, σε θυρίδες και σε άλλα ασύλληπτα μέρη» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, είναι στο πλαίσιο της φορολογικής δικαιοσύνης, να εφαρμόσει την νομοθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.«Να δώσουν οι πολίτες τους φόρους, να αισθάνονται και αυτοί άνετα, να μαζέψουμε και εμείς χρήματα» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δεσμεύσει θυρίδες.«Δεν θα ανοίξουμε θυρίδες» εξήγησε και πρόσθεσε πως το υπουργείο επεξεργάζεται και σχετική ρύθμιση, ώστε να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Μάρδας, το κράτος θα ζητήσει από όσους έχουν μαύρο χρήμα, να το δηλώσουν.

Τόνισε πως κάποιος «θα το κάνει γιατί θέλει να απαλλαγεί από αυτό το άγχος και γιατί θέλει να επενδύσει τα χρήματα του».

πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

PHP ΣΧΟΛΙΟ: Αν κάποιοι κλέφτες κάνουν “ντου” και πάρουν από κάποια σπίτια λεφτά “απ’ τα ψυγεία” και “κάτω από τα παπλώματα”,  θα ευθύνονται αυτοί;

Και γιατί όσοι κρατούν (αν κρατούν) κάποια χρήματα στο σπίτι τους, για ώρα ανάγκης ή από υπερβολικό, έστω, φόβο μην τα “χάσουν”,  είναι “μαύρα”;  Ποιός το αποφάσισε αυτό;

“Το γαρ πολύ του έρωτα γεννά παραφροσύνη…” (άσμα).