Η Ντόρα Μπακογιάννη σηκώνει το γάντι και θέτει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

Θέλω να τελειώσουμε την οποία εσωστρέφεια από σήμερα όχι να την αφήσουμε να υφέρπει γιατί έτσι κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε όποιος βλέπει αλλιώς τα πράγματα τον καλώ να το πει τώρα και να το λήξουμε σήμερα.

Οποίος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη η χώρα να θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη εκκινώντας τις καταστατικές διαδικασίες.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «επειδή η παράταξη θα κληθεί να παίξει πρωτόγνωρους ρόλους θέλω να είμαστε ενωμένοι και να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια σήμερα. Όχι να την αφήσουμε να υφέρπει, γιατί θα κάνουμε το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Σαμαράς απέρριψε την εκδοχή σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ και πρόσθεσε ότι θα συγκαλέσει την Εθνική Συνδιάσκεψη.

Στην πρόκληση του Αντώνη Σαμαρά απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία στη διάρκεια της ομιλίας της στην Κοινοβουλευτική ομάδα σημείωσε ότι «όποιος πρόεδρος έχασε τις εκλογές παραιτήθηκε.

Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης παραιτούνταν μετά από ήττες, τονίζοντας ότι ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν, ούτε κακοί αρχηγοί… Ηξεραν μια απλή αλήθεια ότι η προσπάθεια δικαίωσης  του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης μέρας».

Επίθεση Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ

Εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς είπε: «Η προπαγάνδα τους υποστηρίζει ότι κάνουν καλύτερη διαπραγμάτευση. Αποδείχθηκε, όμως, ότι οι μισοί πηγαίνουν τη χώρα σε σύγκρουση και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να κάνουν τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της Ιστορίας. Και όλοι μαζί τριγυρνάνε κάθε μέρα από κανάλι σε κανάλι και αναρωτιέται ο κόσμος πότε επιτέλους δουλεύουν».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπερασπίστηκε την απόφαση του ΕΛΚ λέγοντας: «Έχουν φθάσει στο έσχατο κατάντημα να επικαλούνται δήθεν συνωμοσίες των ξένων, δηλαδή των εταίρων μας, με τη ΝΔ. Μας κατήγγειλαν για την απόφαση του ΕΛΚ που ανέφερε ότι η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι η χώρα οφείλει να σέβεται όσα υπογράφει. Αυτονόητα και τα δύο».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θέατρο της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης» το οποίο έχει μεγάλο κόστος για την Ελλάδα αφού δημιουργεί αβεβαιότητα και επιβράδυνση της οικονομίας, σε απόσυρση καταθέσεων, σε υστέρηση εσόδων και σε διόγκωση του ελλείμματος. «Είμασταν στο παρά πέντε να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και το ματαίωσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη υπερασπίστηκε την προεκλογική του τακτική, λέγοντας ότι δεν ήταν εκστρατεία φόβου αλλά επισήμανση αληθινών κινδύνων και είπε ότι «εμείς θέλουμε τη δικαίωση που θα προέλθει από την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από την καταστροφή της χώρας».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» και πρόσθεσε ότι σε μία από τις αναρίθμητες συνεντεύξεις του δεν γνώρισε ότι είχαν αυξηθεί τα επιδόματα της ΔΕΗ και είπε δημόσια το απίστευτο ότι του ζήτησαν οι άλλοι υπουργοί να είναι ασαφές το κείμενο του Eurogroup.

Τέλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την άρνησή της να φέρει τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν τολμά γιατί φοβάται τους βουλευτές της.

Πηγή: skai.gr