Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, οι οποίοι έλαβαν μία άκρως προσβλητική επιστολή από Γερμανό πολίτη.

«Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, βρωμερά φαύλη και παντελώς άχρηστη Βρωμοελλάδα σας. Το να ξαπλώνεις στον ήλιο είναι βέβαια πολύ πιο βολικό, ειδικά όταν άλλοι φροντίζουν για αυτό. Όσο αυτή η κυβέρνηση δυσφημεί και προσβάλλει ιδιαίτερα τους εργατικούς και οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, δεν θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα ούτε θα πατήσουμε ξανά πόδι στο μαγαζί σας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Γερμανός, ενώ έκλεινε με τη φράση «Ελλάδα, ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!», που παραπέμπει και σε πρόσφατο, σχετικό δημοσίευμα της Bild.

Ο άγνωστος συντάκτης της επιστολής χαρακτήρισε στο κείμενό του την ελληνική κυβέρνηση ως «παράτολμη και ξεδιάντροπη» η οποία «εμφανίζεται σαν μία ορδή από άξεστους χωρίς τρόπους ζητιάνους».

Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του εστιατορίου, επέδειξαν ψυχραιμία και απάντησαν μέσω του facebook:

«Η οικογένειά μας λειτουργεί εδώ και 31 χρόνια το εστιατόριο Platon στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στην Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε Γερμανικά, γράφουμε Γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας όπως όλοι οι Γερμανοί πολίτες. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός, αμόρφωτος πολίτης μας έστειλε αυτό το γράμμα. Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να αισθάνεσαι ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν ευτυχισμένοι αν οι φίλοι των Ελλήνων δεν στηρίξουν τέτοιες ασεβείς συμπεριφορές και να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της παρακίνησης μίσους εναντίον των Ελλήνων».

4d7dc49f445f6a341b4ae8f656a8e695

Η ψύχραιμη απάντηση των Ελλήνων ιδιοκτητών του εστιατορίου έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 20.000 like ενώ έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 5.000 φορές.

Στο περιστατικό μάλιστα αναφέρθηκαν γερμανικά ΜΜΕ όπως το περιοδικό Stern, η εφημερίδα Rheinische Post και το Spiegel, επαινώντας τη στάση των ιδιοκτητών του εστιατορίου.

πηγή:enikos.gr