17χρονη μαθήτρια από την Ελλάδα έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη

– Η 17χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου και αυτή την ώρα χειρουργείται
– Η μαθήτρια μετείχε σε σχολική εκδρομή και σήμερα επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα
– Σοκ υπέστησαν μαθητές και καθηγητές, κανείς δεν γνωρίζει τις συνθήκες του ατυχήματος
– Η αστυνομία της Ρώμης έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αίτια

H μαθήτρια μετείχε σε σχολική εκδρομή στην Ρώμη και βρέθηκε στο κενό πέφτοντας από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στην οδό Κριστόφορο Κολόμπο, όπου διέμενε στο ομώνυμο ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα χθες αργά τη νύχτα, ωστόσο η μαθήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση εγκεφαλικού αιματώματος και αμέσως μετά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου η αναπνοή της υποστηρίζεται μηχανικά.

Το ξενοδοχείο όπου διέμενε η 17χρονη μαθήτρια - Πηγή φωτο Facebook
Το ξενοδοχείο όπου διέμενε η 17χρονη μαθήτρια – Πηγή φωτο Facebook

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα η 17χρονη μαθήτρια βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου στις 23:00 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν αμέσως αστυνομικοί οι οποίοι διερευνούν τα αίτια.

Στο χειρουργείο αυτή την ώρα η μαθήτρια

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η 17χρονη μαθήτρια της τρίτης τάξης του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας Ημαθίας υποβάλλεται αυτή την ώρα σε επέμβαση στο νοσοκομείο Άγιος Ευγένιος

Το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η 17χρονη μαθήτρια
Το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η 17χρονη μαθήτρια

“Είναι σε κρίσιμη κατάσταση και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Είναι το μόνο που γνωρίζουμε τώρα” δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Κατσιανίδης.

Όπως διευκρίνισε, το ατύχημα συνέβη χθες το βράδυ, μετά το δείπνο, όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα δωμάτιά τους, στο ξενοδοχείο Cristoforo Colombo, προκειμένου να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους, ενόψει της προγραμματισμένης αναχώρησής τους, σήμερα.

Οι γονείς του 17χρονου κοριτσιού έχουν μεταβεί στη Ρώμη, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν σήμερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

“Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι με τη μαθήτρια και τους γονείς της. Θα διερευνήσουμε στη συνέχεια, υπηρεσιακά, κάτω από ποιες συνθήκες συνέβη το ατύχημα, μιλώντας και με τους καθηγητές, που ήταν συνοδοί στην εκδρομή” δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας.

πηγή: newsIt.gr