Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο- Πέταξαν πάνω από τον ΥΕΘΑ!

Με νέα προκλητική πτήση τουρκικών F-16 , πάνω από τα κεφάλια τους (!) πραγματοποιείται η περιοδεία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Φαρμακονήσι και τα γύρω ελληνικά νησιά!

Από το πρωί ο ΥΕΘΑ βρίσκεται στην περιοχή ξεκινώντας από το Αγαθονήσι και φθάνοντας μέχρι την Ρω. Οι Τούρκοι όπως κάνουν από την πρώτη ημέρα που ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε καθήκοντα δεν αφήνουν αναπάντηση οποιαδήποτε κίνησή του στο Αιγαίο. Έτσι και σήμερα έστειλαν δύο F-16 για να πετάξουν πάνω από ελληνικό νησί.
Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει πάλι σε προκλητικές ενέργειες όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε πετάξει στα Ίμια για να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των ηρωϊκών αεροπόρων μας.

Μάλιστα, εκτός από τις προκλητικές υπερπτήσεις των F-16 οι Τούρκοι έστειλαν στο Αιγαίο σε πτήση-επίδειξης δύναμης (!) τον ίδιο τον αρχηγό  της τουρκικής αεροπορίας, μετά την πτήση του κ. Καμμένου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 11:13 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κώ. Εν συνεχεία 1 αφος εκ του υπόψη σχηματισμού πραγματοποίησε στις 11:14 υπέρπτηση άνωθεν ν. Φαρμακονήσι, στα 15.000 πόδια.

Τα 2 αφη εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 11:14, μεταξύ ν. Σάμου και ν. Κώ.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε άμεσα, από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που ευρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Εξάλλου με προγενέστερη ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ γνωστοποιούσε ότι:

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, τη Μεγίστη, τη Στρογγύλη και τη Ρω.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 θα παραστεί, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στη Ρόδο, στις εκδηλώσεις για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.