Κοέν: Οι Έλληνες θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις

Οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα πως εξαπατήθηκαν από κάλπικες υποσχέσεις», δήλωσε ο Λουκ Κοέν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα μας πρέπει να καταλάβει πως ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι η μεταρρύθμιση της οικονομίας της.

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου, μιλώντας στην εφημερίδα De Tijd. Ο ελληνικός λαός «θα καταλάβει γρήγορα πως έχει εξαπατηθεί από κάλπικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε.

Στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς την Αθήνα, ο κ. Κοέν προειδοποίησε πως χωρίς την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την αποπληρωμή του χρέους οι ευρωπαίοι εταίροι δεν πρόκειται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα.

«Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος […] Πείτε μου από πού θα έρθουν τα χρήματα αν οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε.

Προσέθεσε τέλος πως εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, τότε η κατάσταση για τη ίδια τη χώρα θα είναι πολύ χειρότερη σε σχέση με σήμερα.

«Εάν αφήσουν του ευρώ, θα είναι δέκα φορές χειρότερο για αυτούς, δέκα φορές», είπε.