Στον Κοτζιά αποδίδουν δηλώσεις περί Τζιχαντιστών που θα “πνίξουν” την Ευρώπη αν δεν στηριχθεί η Ελλάδα!

Mε πλημμυρίδα μεταναστών στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και φονταμενταλιστές ισλαμιστές, Τζαχαντιστές, στην περίπτωση που καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον απόηχο της ολοένα και πιο «δύσκολης» διαπραγμάτευσης Αθήνας – εταίρων. Οι οξείες δηλώσεις Κοτζιά έχουν γίνει πρώτο θέμα σε γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ.

«Θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός σε συνομιλία του με Γερμανούς δημοσιογράφους στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στην παρουσίαση της Ελλάδας από τα ΜΜΕ και πολιτικούς στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Ό,τι μάς κάνουν είναι πολιτιστικός ρατσισμός. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρει κανείς άλλον τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα. Αντ’ αυτού όμως επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. τώρα επιλέγει κανείς να το κάνει αυτό σιγά- σιγά… Τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».

«Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. ΟΚ… Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά… Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχουν δοθεί στην Γερμανία (σ.σ διαγραφή χρέους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Όπως ήταν φυσικό, η συγκεκριμένη (;) δήλωση έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ και ιδιαίτερα των γερμανικών, και τα οποία δίνουν μεγάλη έκταση στις δηλώσεις αυτές.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για τις δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να έρθουν στην Ευρώπη χιλιάδες τζιχαντιστές αν η ελληνική οικονομία καταρρεύσει, ασκεί με δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη «με αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δείξει τη γεωπολιτική διάσταση και το ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα για την ασφάλεια της Ευρώπης και τα κάνει μαντάρα» καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του «αυτό που διακηρύσσει διεθνώς είναι και παρεξηγήσιμο και μπορεί να στέλνει και το ακριβώς αντίθετο μήνυμα».

«Αν η Ελλάδα έχει ρόλο να αποκρούσει τους Τζιχαντιστές πριν κατακλύσουν την Ευρώπη, μήπως θα έπρεπε να πει στην κυβέρνησή του να μην ανοίγει τα σύνορα και να μην απελευθερώνει τους κρατούμενους προς απέλαση λαθρομετανάστες; Δεν καταλαβαίνουν, επιτέλους, αυτή την αντίφαση;» διερωτάται ο κ. Καραγκούνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Την έντονη αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τους τζιχαντιστές που θα κατακλύσουν την Ευρώπη, σε περίπτωση κατάρρευσης της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ ζητά μάλιστα την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής και της διαπραγμάτευσης με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ η κυβέρνηση έχει επιλέξει επικοινωνιακές μεθόδους εσωτερικής κατανάλωσης με προεξάρχοντα τον κ. Βαρουφάκη και ήδη έχει προκληθεί μεγάλη βλάβη στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.

» Αν όμως επεκταθεί η ίδια μέθοδος και στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, η ζημιά μπορεί να είναι ασύμμετρα μεγαλύτερη. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να επιληφθεί προσωπικά.»

Πηγή: skai.gr/news.gr