Μεσάνυχτα έφυγαν οι αντιεξουσιαστές από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Αθήνα

Σχεδόν μια ώρα πριν τα μεσάνυχτα έληξε ειρηνικά η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου από ομάδα αντεξουσιαστών.

Περίπου στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας η ομάδα των περίπου 50 αντιεξουσιαστών που είχε καταλάβει τα γραφεία από το μεσημέρι της Κυριακής απέσυρε τα πανό που είχε αναρτήσει στην πρόσοψη του κτιρίου και στα οποία αναγράφονταν μερικά από τα αιτήματά τους .

Οι αντιεξουσιαστές με την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και των συγγενών και φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι καταληψίες δεν προχώρησαν σε ζημιές και αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Το ζήσαμε και αυτό!  Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου προχώρησαν την Κυριακή περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας στις φυλακές.Σε κείμενό τους οι καταληψίες, περιγράφοντας τα αιτήματά τους, αναφέρουν:«Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για:

  • Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
  • Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
  • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
  • Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
  • Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και την απαίτηση των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Αναρχικές/οι, Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων»

Newsroom ΔΟΛ