Το ζήτημα είναι τι κάνει ο Πρωθυπουργός..

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ενω ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Euro group,  θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι από την εξέλιξή τους κρίνεται το μέλλον της χώρας.

Δυστυχώς, αυτό το τόσο απλό πράγμα φαίνεται πως δεν το έχουν καταλάβει -τουλάχιστον όλοι-  στην Κυβέρνηση. Την πρώτη κυβέρνηση της (κάποιας) Αριστεράς, με σύμπραξη της (κάποιας) δεξιάς στην Ελλάδα, όπως θέλουν να περηφανεύονται.

Επισημαίνουμε ορισμένα –τα σοβαρότερα- από τα πρόσφατα περιστατικά που καταμαρτυρούν την αλήθεια αυτή.

  1. Ο Υπουργός των Οικονομικών Γιάν (ν) ης Βαρουφάκης, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει προς τους εταίρους, συμπεριέλαβε και εκείνη της στρατολόγησης νοικοκυρών, φοιτητών και …τουριστών σε ρόλο …ράμπο για την κατασκόπευση των καταστηματαρχών για το εάν κόβουν ή όχι αποδείξεις…  Δεν έχει σημασία εάν οι εταίροι θα την αποδεχθούν ή θα την απορρίψουν την συγκεκριμένη «μεταρρύθμιση». Και τα δύο θα τα πράξουν μειδιώντες κάτω από τα …μουστάκια που δεν έχουν!..
  2. Ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, έκανε λόγο για λαθρομετανάστες και Τζιχαντιστές που μέσω της Ελλάδος θα «πνίξουν» την Ευρώπη εάν η χώρα μας αφεθεί από τους εταίρους να καταρρεύσει οικονομικά!  Ασχέτως του τι στην πραγματικότητα ήθελε να πει, αυτό που μεταδόθηκε ηχεί σαν απειλεί προς τους Ευρωπαίους να …σπεύσουν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες μας, διότι διαφορετικά θα τους …παραδώσουμε στους φανατικούς Ισλαμιστές και στους λαθραίους!
  3. Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, αφού πέταξε πάνω από τα Ίμια για να καταθέσει στεφάνι, αφού απείλησε τον κόσμο όλο ότι θα το κάνουμε Κούγκι, αφού δεν έλαβε το μήνυμα με την υπερ πτήση και σούπερ παραβίαση του εναερίου χώρου μας από τον αρχηγό της τουρκικής αεροπορίας, συνέχισε ακάθεκτος  τον περίπλου του Αιγαίου άνευ ουσιώδους λόγου.  Αποτέλεσμα, οι Τούρκοι, θρασείς και προκλητικοί όπως είναι, να μας πουν  για τον ΥΕΘΑ αυτό που οι ευγενείς Ευρωπαίοι εταίροι αποφεύγουν να μας το πουν ευθέως για τον Τσάρο της οικονομίας: Μαζέψτε τον…

Κανονικά, εάν τα τρία αυτά παραδείγματα αποτελούσαν  εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης,  σήμερα θα έπρεπε:

α) Να έχουμε διακόψει κάθε διαπραγμάτευση με τους εταίρους (διατηρώντας την …αξιοπρέπειά μας!) και να έχουμε αμολύσει στους δρόμους  ένα εκατομμύριο νοικοκυ-φοιτητο-τουρίστες να μαζέψουν ζεστό χρήμα από τους συνήθεις πληρώνοντες. Τους μη προνομιούχους Έλληνες. Τους μαγαζάτορες! Αυτό λέγεται «εσωτερικός δανεισμός» και θα λύναμε το πρόβλημα ρευστότητας!

β) Να έχουμε είτε απαλλάξει τον Υπουργό Εξωτερικών από τα καθήκοντά του είτε να έχουμε πάει στο Φάληρο να βουτήξουμε στη θάλασσα 11 εκατομμύρια Έλληνες. Πριν μας περιλάβουν οι Τζιχαντιστές!  Ό,τι κι αν εννοούσε ο κ. Υπουργός,  όφειλε να προεξοφλεί ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα τα υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια έναντι παντός εχθρού και των Τζιχαντιστών ασφαλώς!  Ακόμη και πεινασμένοι! Αυτό το «“Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων” και απαράδεκτο είναι και το  όποιο δίκιο μας εξανέμισε!!!

γ) Να έχουμε ήδη κηρύξει τον πόλεμο στην προκλητική Τουρκία! Όταν μία χώρα σου συστήνει να “μαζέψεις” τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δεν μπορεί να σφυρίζεις τάχα αδιάφορα στον αέρα…

Επειδή, όμως, τίποτε από αυτά δεν έχουμε κάνει, σημαίνει ότι οι ως άνω υπουργοί δεν ακολουθούν “εθνική στρατηγική”, αλλά πολιτεύονται κατά το δοκούν ή –όπως λέει ο λαός-  κάνουν του κεφαλιού τους…

Οπότε το ζήτημα είναι τι κάνει ο Πρωθυπουργός… Μπροστά, μάλιστα, στην κρίσιμη συγκυρία…