Ξυδάκης: Το γκραφίτι στο Πολυτεχνείο απεικονίζει την κρίση, είναι βανδαλισμός

Την αποδοκιμασία του προς το μεγάλο γκραφίτι που “σκεπάζει” εδώ και λίγες μέρες την πρόσοψη του Πολυτεχνείου από την πλευρά της οδού Στουρνάρη εκφράζει με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, τονίζοντας πως η πράξη αυτή βανδαλίζει το αρχιτεκτονικό μνημείο και αλλοιώνει την ιστορική του φυσιογνωμία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Ξυδάκης αναφέρει:

“Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο απεικόνισε την κρίση στη χώρα, στην πόλη, στην οδό Στουρνάρη. Η σκοτεινιά του αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της περιοχής.

Ταυτοχρόνως, το γκράφιτι κατέλαβε επιθετικά το ΕΜΠ και βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο. Αλλοίωσε όχι μόνο τη μορφολογία του, αλλά και την ιστορική του φυσιογνωμία. Επιπλέον έφθειρε τα μάρμαρα, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στενά συνδεδεμένο με την ευρύτερη περιοχή, μέσω του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του κεντρικού του κτιρίου, ανησυχεί για την κλιμακούμενη αποσάθρωση του αστικού ιστού και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για αναβάθμιση μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς και τις κοινωνικές συλλογικότητες. Και ασφαλώς θα διαθέσει στο ΕΜΠ την τεχνογνωσία των συντηρητών του για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων”.