Ο κόσμος… αγκαλιάζει την έκθεση “Θεοί, Μύθοι και Θνητοί” στην Αυστραλία

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση του κοινού στην έκθεση «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί. Ελληνικοί Θησαυροί μέσα στις χιλιετίες από το Μουσείο Μπενάκη» που παρουσιάζεται από πέρσι στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Εκείνο που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η προσέλευση μαθητών από διάφορα σχολεία της Μελβούρνης.

Μάλιστα οι υπεύθυνοι του μουσείου, στο πλαίσιο της έκθεσης όχι μόνο παρουσιάζουν στους μαθητές 8.000 χρόνια ελληνικού πολιτισμού, αλλά παράλληλα έχουν καταρτίσει και ένα πρόγραμμα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, προτείνονται εκδηλώσεις και θέματα προς συζήτηση και στη συνέχεια αφού οι μαθητές παρακολουθούν μαζί με τους δασκάλους τους μια ευσύνοπτη αλλά συνολική εικόνα της διάρκειας του ελληνικού πολιτισμού, που αναδεικνύει την αδιάσπαστη συνέχεια και συνοχή του ελληνισμού από τα βάθη της προϊστορίας ως τα κλασικά και ελληνιστικά χρόνια, όταν επιστρέφουν στις τάξεις τους ασχολούνται με την έκθεση.

Η πρωτοβουλία του ελληνικού μουσείου «δένει» και με τη καμπάνια «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» που διεξάγεται αυτόν τον μήνα στην Αυστραλία.