Ομογενείς δίνουν ελληνική νότα στη φετινή Αεροπορική Έκθεση της Μελβούρνης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε την Αεροπορική Έκθεση (Airshow) της Μελβούρνης που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στο αεροδρόμιο Avalon.

Η φετινή έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων ANZACs στην Καλλίπολη είχε επετειακό χαρακτήρα και κάποιοι ομογενείς της Μελβούρνης αποφάσισαν να προάγουν και να πληροφορήσουν τους επισκέπτες της Έκθεσης για την ελληνική συμβολή στους αγώνες των Αυστραλών στρατιωτών στην Ελλάδα.

Η μάχη της Κρήτης ήταν το ιστορικό υπόβαθρο της παρουσίας τους εκεί και με ένα αντίσκηνο, όπλα και στολές της εποχής

Η μάχη της Κρήτης ήταν το ιστορικό υπόβαθρο της παρουσίας τους εκεί και με ένα αντίσκηνο, όπλα και στολές της εποχής

Η μάχη της Κρήτης ήταν το ιστορικό υπόβαθρο της παρουσίας τους εκεί και με ένα αντίσκηνο, όπλα και στολές της εποχής τόσο για αυτούς που «ενσάρκωναν» το ρόλο των Αυστραλών στρατιωτών όσο και για αυτούς που είχαν επιφορτιστεί τον ρόλο των Κρητικών που πολέμησαν στο πλευρό τους, έδιναν στους επισκέπτες «μάθημα ιστορίας».

Στους ίδιους χώρους της Έκθεσης υπήρχαν και άλλες παρόμοιες «συνθέσεις» εμπνευσμένες από την παρουσία των Αυστραλών στρατιωτών σε άλλες εμπόλεμες ζώνες και σε αποστολές. Οι φωτογραφίες είναι του ομογενή Αντζ Κένου, που τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Αεροπορική Έκθεση και όπως μας είπε ένιωσε ιδιαίτερα περήφανος φέτος που η ελληνική σημαία «στόλιζε» για πρώτη φορά τους χώρους της.