Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Η Skoda Ξάνθη είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία στο άδειο “Γ. Καραϊσκάκης” για ένα ημίχρονο, αλλά ο Τσόρι και ο Αφελάι διαμόρφωσαν στην επανάληψη μια -τελικά- εύκολη νίκη για τον Ολυμπικακό με 2-0. Οι Πειραιώτες έπιασαν τον Παναθηναϊκό στους 61 βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο και με την απόφαση για την αφαίρεση τριών βαθμών από τους “πράσινους” για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου να εκκρεμεί.

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις στην επανάληψη και πανηγύρισε μία σημαντική νίκη στην πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2-0), υποχρεώνοντας την Skoda Ξάνθη σε ήττα έπειτα από οκτώ αγώνες.

Οι Πειραιώτες έπιασαν τον Παναθηναϊκό στους 61 βαθμούς, ενώ έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και εκκρεμεί η απόφαση για την αφαίρεση τριών βαθμών από τους “πράσινους” για τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Τα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν αφιερωμένα στον Γιάννη Μανιάτη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φωτογραφήθηκαν φορώντας μια φανέλα με μήνυμα “Αρχηγέ γερά και γρήγορα κοντά”, για τον Έλληνα μέσο, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά και θα επανέλθει με τη νέα σεζόν.

Παρά τις πολλές τις ενδεκαδάτες απουσίες που είχε, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κράτησε αρχικά την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να οργανώσει παιχνίδι, βρίσκοντας όμως αρκετές δυσκολίες. Η Ξάνθη τον… περίμενε στο δικό της μισό, έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία της, ενώ ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τους Σολτάνι και Λουσέρο, έχοντας για επιθετική αιχμή τον Καπετάνο.


Οι Ακρίτες στάθηκαν πολύ καλά στη συνέχεια, πίεσαν ψηλά, δεν απειλήθηκαν -και δεν απείλησαν. Παρά τις προσπάθειες των Παιραιωτών, η καλύτερη τους ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ήταν αυτή του 24′, με την κεφαλιά του Σιόβα να περνά για λίγο άουτ. Η Ξάνθη κράτησε εύκολα τον Ολυμπιακό μακριά από τα καρέ της κι έτσι το 0-0 ήταν πολύ φυσιολογικό για σκορ σε αυτό το μέτριο ημίχρονο.


Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στην επανάληψη, χάνοντας ευκαιρίες με τους Χάρα (48′, 53′) και Κασάμι (52′). Το πρέσινγκ της Ξάνθης ανάγκασε τους γηπεδούχους να επιτεθούν από τα άκρα και στο 57′ η προσπάθεια του Ντοσεβί βρήκε τον Τσόρι, που από κοντά έκανε το 1-0.


Έχοντας πλέον απαλλαγεί από το άγχος του γκολ, ο Ολυμπιακός θέλησε να διαχειριστεί την πρωτοπορία του στο σκορ, με την Ξάνθη όμως να χάνει τεράστια ευκαιρία -η πρώτη της στο ματς- στο 67′, όταν ο Ρομπέρτο σταμάτησε το σουτ του Καπετάνου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι”… κλείδωσαν τη νίκη, κάνοντας το 2-0, με ένα προσωπικό γκολ από τον Αφελάι. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν.. εύκολη δουλειά για τους Πειραιώτες, που πήραν τελικά το “τρίποντο”.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς (83’ Εντινγκά), Κασάμι, Ντοσεβί (75’ Φορτούνης), Αφελάι, Τσόρι, Χάρα (75’ Μπενίτες)

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Σαντάνα, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης

Ξάνθη: Κυριακίδης, Γκόμσι, Μπέρτος (54’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος, Καρυπίδης.

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Φερνάντεθ, Γουάλας, Γούτας, Ράνος

NewsIt.gr

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, στην Τούμπα και έμειναν στο 0-0. Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα.