Νέο σοκ στην Ινδία: Βίασαν ηλικιωμένη καλόγρια σε μοναστήρι

Νέο Δελχί, Ινδία

Μια ηλικιωμένη καλόγρια βιάστηκε όταν τουλάχιστον έξι άτομα εισέβαλαν στο σχολείο ενός μοναστηριού γυναικών στην ανατολική Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι άγνωστοι προέβησαν σε βανδαλισμούς στο σχολείο και στη συνέχεια επιτέθηκαν στην 74χρονη, δήλωσε ο Αμπίτζιτ Μπίσουας, αστυνομικός στη Δυτική Βεγγάλη, όπου αναφέρθηκε το έγκλημα.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως το θύμα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και ότι ουδείς έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου καταδίκασε την επίθεση και διαβεβαίωσε ότι θα αναληφθεί «άμεση, σθεναρή δράση» από μέρους των αρχών.

Ο θάνατος μιας φοιτήτριας έπειτα από τον βιασμό της στο Νέο Δελχί το 2012 είχε προκαλέσει κατακραυγή στη χώρα και διεθνώς και ενέτεινε τις πιέσεις για την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στην Ινδία, όπου τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών είναι διαδεδομένα, αλλά η εκδίκαση των υποθέσεων συχνά διαρκεί χρόνια.

Πριν από μερικές ημέρες ένας όχλος πολλών χιλιάδων ανθρώπων εισέβαλε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στη βορειοανατολική Ινδία, έσυρε έναν ύποπτο για βιασμό από το κελί του στο εξωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος και τον λιντσάρισε μέχρι θανάτου σε δημόσια θέα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό