Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

Αθήνα
Να «ξεκλειδώσει» η επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ από τα χρήματα που επέστρεψε η Αθήνα στον EFSF αναμένει η κυβέρνηση από την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Κοινοτικές πηγές σημείωναν ότι για να εγκριθεί το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή του 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα χρειάζεται ομοφωνία.

Εάν τελικώς εγκριθεί το αίτημα που υπέβαλε προς εξέταση τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα δοθεί μια μικρή ανάσα στο χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Εξάλλου, χθες, Τρίτη, ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters ανέφερε ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστότητα ώς τις 20 Απριλίου, καθώς ο δανεισμός από κρατικούς φορείς δεν μπορεί να συνεχιστεί για περισσότερο από λίγες εβδομάδες.

Για να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα ρευστότητας, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει και να υποβάλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από το Eurogroup, που θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι ελληνικες μεταρρυθμίσεις αναμένεταοι να τεθούν και στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Εάν όλα πάνε κάλα, το Eurogroup θα ανάψει το πράσινο φως για τη σταδιακή εκροή χρημάτων προς την Ελλάδα. Πρώτα αναμένεται να εισρεύσουν τα 1, 9 δισ. ευρώ των κερδών της ΕΚΤ από ελληνικά ομόλογα, ενώ σταδιακά θα δίνονται και τα χρήματα της δόσης που εκκρεμούν από την πέμπτη αξιολόγηση.

Newsroom ΔΟΛ