Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με μια δεξίωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Pointe a Calliere για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση στη λεωφόρο Jean Talon.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Νικόλας Σιγάλας, επέλεξε το μουσείο όπου φιλοξενείται η ιστορική έκθεση «Οι ‘Ελληνες: Απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο» για να δεξιωθεί το διπλωματικό σώμα του Μόντρεαλ και τα ηγετικά στελέχη της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ. «Κατά την ημέρα της Εθνικής Επετείου αναθυμόμαστε με ποιες θυσίες ξαναγεννήθηκε η χώρα ακολουθώντας την πορεία ενός έθνους που δεν σταμάτησε να ονειρεύεται ποτέ. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όχι μόνο για να γιορτάσουμε αλλά να ανακαλέσουμε στη μνήμη και να αντιληφθούμε το παρελθόν, να τιμήσουμε την ιστορίας μας, να μοιραστούμε τη στιγμή και να απολαύσουμε το παρόν» τόνισε στην ομιλία του.

Αναφερόμενος στην ελληνική παροικία του Μόντρεαλ ο γενικός πρόξενος, τόνισε ότι είναι «δυνατή, επιτυχημένη, δυναμική, δημιουργική και οργανωμένη», ενώ συμπλήρωσε πως οι Ελληνες θριαμβεύουν στην ανοιχτή κοσμοπολίτικη πόλη του Μόντρεαλ, ικανοί να επιτυχαίνουν στόχους σε μια ανοιχτή κοινωνία σαν αυτή.

Οι καλεσμένοι της δεξίωσης στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν την έκθεση «Οι Ελληνες: Απο τον Αγαμέμνονα στο Μέγα Αλέξανδρο», που σημειώνει ρεκόρ εισιτηρίων στο Μουσείο Pointe a Calliere στο Μόντρεαλ.