Παγκόσμιο σοκ: Ο 28χρονος συγκυβερνήτης Andreas Lubitz έριξε το Airbus

Με την παγκόσμια κοινότητα να ακούει κυριολεκτικά σοκαρισμένη τι ακριβώς έγινε στο μοιραίο αεροσκάφος, σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του συγκυβερνήτη, ενώ κυκλοφόρησε και μια εικόνα του.

Ο 28χρονος Αndreas Lubitz που εργαζόταν εδώ και λίγους μήνες στην εταιρεία, φέρεται να έριξε ηθελημένα το αεροσκάφος στις Αλπεις, όπως αποκάλυψε ο Εισαγγελέας Μασσαλίας. Η φωτογραφία του μόλις αναρτήθηκε από το conflict news.

O συγκυβερνήτης πετούσε ήδη από την εφηβεία του και είχε φοιτήσει σε ένα εξαιρετικά αυστηρό κολλέγιο, είχε εκπαιδευτεί εντατικά και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάστηκε ως εκπαιδεύομενος πιλότος στην Lufthansa. Hταν ενθουσιασμένος που άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία.

Γνωστοί του αναφέρουν πως δεν είχε σημάδια κατάθλιψης, ήταν κοινωνικός και σχετικά ήρεμος.

Aυτή είναι η σελίδα στο facebook του 28χρονου συγκυβερνήτη που έριξε ηθελημένα το αεροσκάφος στις Αλπεις:

Ο Andreas Lubitz έμενε στην γερμανική πόλη  Montabaur, σύμφωνα με το κλαμπ πτήσης  LSC Westerwald, του οποίου ήταν μέλος. Το κλαμπ άνοιξε σελίδα συλλυπητηρίων και γράφει:
«Πραγματοποίησε το όνειρό του, ένα όνειρο που πλήρωσε ακριβά, με τη ζωή του».
Ο συγκυβερνήτης ήταν ο λιγότερο έμπειρος από τους δύο πιλότους της πτήσης A320. Είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε 630 ώρες πτήσης.

Ποιός ήταν ο άτυχος κυβερνήτης

Τα γερμανικά ΜΜΕ ταυτοποίησαν και τον κυβερνήτη του μοιραίου αεροπλάνου με το όνομα του  Patrick Sondenheimer, πατέρα  δύο παιδιών.

Η Bild έγραψε ότι ο κυβερνήτης εργαζόταν πάνω από 10 χρόνια για την Lufthansa και την Germanwings και ότι είχε συμπληρώσει πάνω από 6.000 ώρες πτήσεων στα Airbus 320.
Το γαλλικό ραδιόφωνο Europe1, έχει δηλώσεις από κάποιον συνάδελφο του άτυχου κυβερνήτη:
«Ηταν κάποιος πολύ συνεργάσιμος, ένας από τους καλύτερους πιλότους που είχαμε» είπε. «Είμαι 100% σίγουρος ότι ήταν ο καλύτερος. Είχε πολύ μεγάλη εμπειρία».
Η Lufthansa δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι είχαν εκπαιδευθεί στο Lufthansa Flight Training School στη Βρέμη.

Ο Μαριάνο Ραχόι δηλώνει συγκλονισμένος από τις αποκαλύψεις

Μέσω τουίτερ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε συγκλονισμένος από τις τελευταίες αποκαλύψεις της έρευνας που έκανε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.
«Εκφράζω και πάλι τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες» έγραψε συγκινημένος.

Mariano Rajoy Brey        ✔ @marianorajoy

Conmocionado por los últimos datos facilitados por los investigadores. De nuevo nuestro abrazo emocionado a las familias. MR

Τα tweets της Germanwings

Μετά τα όσα είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας η εταιρία Germanwings με tweet της ανέφερε ότι «Είμαστε σοκαρισμένοι από τις ανατρεπτικές δηλώσεις των Γαλλικών Αρχών. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα στις 14:30 (ώρα Γερμανίας)».

 

Πηγή:  iefimerida.gr