Προσάραξε στην Κάσο λόγω κακοκαιρίας το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους 227 επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε αργά το βράδυ της Τετάρτης λίγο έξω από το λιμάνι της Κάσου.

Το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και στη συνέχεια προσάραξε σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Μετά την προσάραξη του πλοίου έσπευσαν επί τόπου για βοήθεια αλιευτικά σκάφη, ενώ αναμενόταν ο κατάπλους και ενός ρυμουλκού.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Θήρα -Ανάφη – Σητεία- Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή.

 

 

 

 

Μαρτυρία για το «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Το καράβι έπεσε στα βράχια – ΒΙΝΤΕΟ

Ο κ. Νικήτας Βρεττός, του οποίου η σύζυγος βρίσκεται στο οχηματαγωγό«Βιτσέντζος Κορνάρος» που προσάραξε στην Κάσο, περιγράφει την ταλαιπωρία των επιβατών.

«Το καράβι έπεσε πάνω στα βράχια. Από τις 10 το βράδυ είναι μέσα η σύζυγος. Πήγαν αλιευτικά αλλά δεν φτάνουν οι κάβοι να έρθουν έξω», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Το πλοίο ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι το ρυμουλκό έρχεται από τη Μύκονο, θα είναι στις 5 το απόγευμα εδώ και αν ο καιρός βελτιωθεί, θα κάνουν προσπάθειες να ξεκολλήσουν».

enikos.gr