ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: ΠΑΣΟΚ “τσιμπάει” ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μία ημέρα μετά την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορώντας το κυβερνών κόμμα ότι τα προηγούμενα χρόνια «πρωτοστατούσε  στα επεισόδια που αμαύρωναν τις παρελάσεις και διχάζαν το λαό».

«Αυτοί που χαίρονται για την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων στις παρελάσεις, τα μηχανοκίνητα, τις υπερπτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τους δημοτικούς χορούς, τα πλαστικά σημαιάκια που μοιράζουν στρατιώτες, θυμούνται ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε στα επεισόδια που αμαύρωναν τις παρελάσεις και διχάζαν το λαό; Θυμούνται ότι προπηλάκιζαν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέπεμπαν σε όλο το κόσμο αρνητικές εικόνες για τη χώρα;» διερωτάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας:

«Αυτοί που ως κυβέρνηση ακολούθησαν χθες την αισθητική των ΑΝΕΛ και της εθνικιστικής ακροδεξιάς, θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές αντιδρούσαν στην ίδια την έννοια της παρέλασης και ιδίως της μαθητικής; Θυμούνται ότι τις προηγούμενες χρονιές ταυτιζόντουσαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλες τις ομάδες κρούσης που παρεμπόδιζαν τις εκδηλώσεις;».

«Νομίζουν ίσως ότι διαθέτουν την ασυλία του θράσους και της συλλογικής αντιφατικότητας και αμνησίας. Είναι απλώς ακατάσχετα κυνικοί με μόνο κίνητρο τη νομή της εξουσίας και έπληξαν τον πιο ευαίσθητο πυρήνα της ίδιας της δημοκρατίας που είναι η δημόσια αισθητική. Αυτή είναι που θα τους τιμωρήσει τελικά» καταλήγει.

Newsroom ΔΟΛ