Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ αποφάσισε να δωρίσει την περιουσία του

apple-s-earnings-5-things-you-need-to-know-ebeb349cb0_b2Την περιουσία του σε οργανώσεις αρωγής αποφάσισε να δωρίσει ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Apple εξήγησε στο αμερικανικό περιοδικό Fortune ότι έχει ξεκινήσει να δίνει διακριτικά χρήματα, όμως επιθυμεί να υιοθετήσει μια πιο συστηματική προσέγγιση: μόλις πληρώσει για τις πανεπιστημιακές σπουδές του ανιψιού του, που τώρα είναι 10 ετών, σκοπεύει να δωρίσει το υπόλοιπο της περιουσίας του σε οργανώσεις.

Το περιοδικό εκτιμά ότι η περιουσία του Τιμ Κουκ, βάσει της συμμετοχής του στην Apple, περίπου στα 120 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία προστίθενται οι μετοχές αξίας περίπου 655 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία Apple δεν θέλησε να προσθέσει κάτι στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Fortune.

Το περιοδικό υπενθυμίζει ότι ο Κουκ έχει ήδη εκφράσει δημόσια τη θέση του για προβλήματα όπως η μετάδοση του ιού HIV, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα και η μεταρρύθμιση στο μεταναστευτικό. Επίσης πέρυσι έγινε ο πρώτος επικεφαλής μιας εταιρείας που περιλαμβάνεται στο Fortune 500, ο οποίος αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του.

Ο Κουκ δεν είναι ο πρώτος πλούσιος Αμερικανός που δωρίζει την περιουσία του σε οργανώσεις αρωγής.

Οι δύο πιο πλούσιοι άνδρες στις ΗΠΑ, ο ιδρυτής του ομίλου Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, ξεκίνησαν μια φιλανθρωπική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της οποίας δισεκατομμυριούχοι δεσμεύονται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.