Κυβέρνηση: Δεν θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε αν δεν εκταμιεύσετε τις δόσεις

Με ένα νέο non paper η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από προηγούμενη άτυπη ενημέρωση στην οποία γινόταν απολογισμός του έργου της, των δύο τελευταίων μηνών.

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν ότι οι αναφορές πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων που καθυστερούν από το 2014 αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στο σημείο 9 του αρχικού non paper αναφερόταν επί λέξη:

γ) Έκανε απολύτως σαφές σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων τις οποίες καθυστερούν από το 2014. Η χώρα έχει να εισπράξει δόση από Κομισιόν ή ΔΝΤ από τον Αύγουστο του 2014, παρόλα αυτά εκπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της.

Στη νέα άτυπη ενημέρωση, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι το σημείο 9 είναι απόλυτα σαφές και αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης.

“Το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ευρωζώνης. Αφορά, λοιπόν, το ιστορικό της διαπραγμάτευσης και δεν προσθέτει τίποτα καινούριο”, αναφέρει η κυβέρνηση.

Και καταλήγει πως η πληροφορία ότι το Μαξίμου ανακοινώνει στάση πληρωμών μόνο σε σενάριο φαντασίας μπορεί να στηριχτεί.

Στο ίδιο non paper, αναφέρεται ότι το Brussels Group ξεκινάει αύριο τις εργασίες του.