«Προειδοποιητικές βολές» στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Λαφαζάνη

Το δρόμο της ευθείας ρήξης δείχνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος ρίχνει προειδοποιητικές βολές στο Μαξίμου εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», που δημοσιεύται σήμερα  Σάββατο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καλεί την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους εταίρους, αμφισβητώντας ότι η λύση που προσφέρεται από τους «Θεσμούς» είναι βιώσιμη για την χώρα ενώ περιγράφει ως εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, εγκαλώντας τους για στραγγαλισμό της οικονομίας.

Ο κ. Λαφαζάνης λέει χαρακτηριστικά ότι είναι μονόδρομος η «σκληρή αντιπαράθεση, αν όχισύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη», αλλά και με τους «κατεστημένους κύκλους της Ε.Ε», τους οποίους κατηγορεί ότι επιδεικνύουν συμπεριφορά «αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απορρίπτει κάθε σενάριο συμβιβασμού με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Καμία «λίστα» δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας». Κανένας «θεσμός», κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών τουΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαμηνύει ότι απαιτούνται τολμηρές, εναλλακτικές, επιλογές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς.

Τέλος, ρίχνει «προειδοποιητικές βολές» στο Μαξίμου τονίζοντας ότι «και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή: να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμα μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες».

πηγή:Newpost.gr