Καμμένος προς τους ομογενείς: Σας ευχαριστούμε για τον αγώνα τον οποίο κάνετε, βοηθώντας τη μητέρα πατρίδα.

Ένα ενθουσιώδες πλήθος ομογενών παρακολούθησε την μεγαλειώδη και επιβλητική εθνική παρέλαση στην καρδία της Νέας Υόρκης, στην 5η Λεωφόρο του πολύβουου Μανχάταν. Με τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς να ηγούνται, χιλιάδες ομογενείς παρέλασαν είτε με άρματα είτε πεζή αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των ομογενών που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια της κεντρικότερης Λεωφόρου της πόλης.
«Ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας». 
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας την Κυριακή στην πανηγυρική δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
«Είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, «δεν είναι απλώς μέρα της παρελάσεως και της δοξολογίας, για την Παναγία μας, την Υπερμάχω Στρατηγώ και προστάτη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και του έθνους, αλλά και με την παρουσία της Προεδρικής Φρουράς στην 5η λεωφόρο, θα παρελάσει η Ελλάδα, θα παρελάσει η Ομογένεια».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε: «Θα δείξουμε πως αυτό το έθνος δεν είναι μόνο οι εννέα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι βρισκόμαστε σήμερα κάτω από μία τεράστια ανθρωπιστική κρίση, μια οικονομική κρίση που έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική, αλλά έθνος είναι και η Ομογένειά μας. Είστε όλες και όλοι εσείς, που άλλοι φύγατε εδώ και αρκετά χρόνια από την πατρίδα, άλλοι είστε στη δεύτερη, στην τρίτη και στην τέταρτη γενιά, κρατώντας όμως τις παραδόσεις της πίστης, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».
Στη συνέχεια, ανέφερε: «Και σήμερα, απ΄ εδώ, από την 5η λεωφόρο, από τη Νέα Υόρκη, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το σύμβολο της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, θα στείλουμε ένα μήνυμα ανεξαρτησίας προς όλο τον κόσμο. Η εθνική ανεξαρτησία κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες, με αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας κι αυτήν τη στιγμή διακυβεύεται. Ως έθνος θα στείλουμε το μήνυμα από την 5η λεωφόρο ότι αυτή η εθνική ανεξαρτησία δεν χαρίζεται σε κανέναν, όπως και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος πρόσθεσε: «Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και όλων των Ελλήνων που ζούμε στη μητροπολιτική Ελλάδα να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα τον οποίο κάνετε, βοηθώντας τη μητέρα πατρίδα. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο που δια της δυνάμεως που του δίνετε και εσείς ως Εκκλησία και τη μεσολάβησή του στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, δια του προέδρου Ομπάμα, έχει σταθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την κρίση και πιστεύω ότι απ΄ εδώ και, ίσως, κι απ΄ αυτή την ημέρα, θα δοθεί και η λύση και η λύτρωση για τον ελληνικό λαό».
Σημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την Εθνική Παλιγγενεσία.