Καμμένος: Επιτυχία του Αρχ/που Δημήτριου οι παρεμβάσεις Ομπάμα στους ηγέτες της ΕΕ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε  με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο ο ευρισκόμενος στην Νέα Υόρκη  Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.  Ο κ. Καμμένος μετέβη στην Αρχιεπισκοπή συνοδευόμενος  από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Υπουργός Άμυνας στη δήλωσή του, έπλεξε το εγκώμιο του Αρχιεπισκόπου, ενώ αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο

2 (1)

του κ. Δημητρίου συνολικά  τις προσπάθειες της Ομογένειας να συμπαρασταθεί παντοιοτρόπως στην γενέτειρα, επεσήμανε ότι ο σεβασμιότατος προωθεί στο Λευκό Οίκο  “τα συμφέροντα της πατρίδας μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε μάλιστα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να συνεχίσει την εθνική του δραστηριότητα ενόψει και της επικείμενης νέας επίσκεψής του στις ΗΠΑ στις 21 Μαίου όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να συνεχίσει τις παρεμβάσεις “σε αυτή την πολύ σημαντική και σύμμαχο χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος, ώστε να αποτελέσει το σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα από όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου».

Τόνισε δε χαρακτηριστικά: “είναι προσωπική του επιτυχία (σ.σ. του κ. Δημητρίου) η ανακοίνωση του Προέδρου Ομπάμα την 25η Μαρτίου με ένα όχι τυπικό διάγγελμα – δεν ήταν καθόλου τυπικό διάγγελμα, αλλά ουσιαστικό – όπως επίσης και οι διαμεσολαβήσεις του Προέδρου Ομπάμα στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τελευταίο καιρό”.

Ολόκληρη η δήλωση του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή να προσκληθώ ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να παραστώ στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. Θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα όχι μόνο για το πνευματικό έργο το οποίο έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τη βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του Έθνους, με την παρουσία του στο Λευκό Οίκο, στην αμερικανική κυβέρνηση, προωθώντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. 

Είναι προσωπική του επιτυχία η ανακοίνωση του Προέδρου Ομπάμα την 25η Μαρτίου με ένα 

3 (1)‘οχι τυπικό διάγγελμα – δεν ήταν καθόλου τυπικό διάγγελμα, αλλά ουσιαστικό – όπως επίσης και οι διαμεσολαβήσεις του Προέδρου Ομπάμα στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον τελευταίο καιρό.

Θέλω να ζητήσω την ευλογία του, να τον διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα κάνει το καλύτερο δυνατό – στις 21 Μαΐου θα είμαι προσκεκλημένος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής – και να του ζητήσω σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για το Έθνος μας, να συνεχίσει τις παρεμβάσεις σε αυτή την πολύ σημαντική και σύμμαχο χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος, ώστε να αποτελέσει το σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα από όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου»

Στις φωτογραφίες, στιγμιότυπα από τη συνάντηση του ΥΠΕΘΑ  Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

ΡΗΡ