Μέχρι τα προπύλαια της Βουλής έφτασαν οι αντιεξουσιαστές

H έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών με την προκλητική δράση των αντιεξουσιαστών έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου και η σημερινή εισβολή στη Βουλή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κάλεσε εκτάκτως το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας είναι οργισμένος με την εικόνα που βγαίνει προς τα έξω.

Την έκτακτη συνάντηση προκάλεσε η απίστευτη εισβολή στον προαύλιο χώρο της Βουλής, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά, μία ενέργεια που προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την ασφάλεια του κτιρίου, καθώς οι αντιεξουσιαστές έφτασαν μία ανάσα από την είσοδο της Βουλής.

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο προαύλιο του κοινοβουλίου πέταξαν φειγ βολάν και φώναξαν συνθήματα για την απελευθέρωση των τρομοκρατών! Το πιο αυστηρά φρουρούμενο κτίριο της χώρας αποδείχθηκε ότι είναι ξέφραγο αμπέλι με τους αντιεξουσιαστές να μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα στο προαύλιο και να κάνουν την διαμαρτυρία τους.

 

Ένα από τα φέιγ βολά που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές
Ένα από τα φέιγ βολά που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές

 

Περίπου 20-30 άτομα έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας, μπήκαν στο προαύλιο από την είσοδο της Β. Σοφίας, φώναξαν συνθήματα, πέταξαν φέιγ βολάν, ακόμη και μέσα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί μπήκαν συντεταγμένα από την είσοδο του Κοινοβουλίου, χωρίς να ελεγχθούν τα στοιχεία τους, κατευθύνθηκαν σε ένα καφενείο που βρίσκεται στο προαύλιο, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα περιεργαζόμενοι τον χώρο και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν τα φειγ βολάν, να φωνάζουν συνθήματα και να αναρτούν το πανό.

 

Μάλιστα, άνοιξαν και πανό που έγραφε “άμεση ικανοποίηση αιτημάτων των απεργών”!

Οι νεαροί, που ανήκουν στην “Αναρχική Οργάνωση Ρουβίκωνας”, ζητούν την απελευθέρωση των απεργών πείνας, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

 

Επίσης, ζητούν την απελευθέρωση των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας.

 

 

 

Αφού οι αντιεξουσιαστές… αλώνησαν στη Βουλή, 20 άτομα προσήχθησαν από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο, τους οδήγησαν στις κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από το Κοινοβούλιο και τους μεταφέρουν τώρα στην Ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή περίπου 20 ατόμων
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή περίπου 20 ατόμων

Ενδεικτικό πάντως της κατάστασης που επικράτησε είναι ότι οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής είχαν πάνω τους τα κλειδιά της κεντρικής πόρτας, την οποία πρόλαβαν να κλειδώσουν διαφορερικά οι νεαροί θα είχαν μπει μέσα στο Κοινοβούλιο!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο υποτιθέμενα καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο όλης της χώρας, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για “κενό ασφαλείας”.

 

 

Πώς είναι δυνατόν 20-30 νεαροί να μπαίνουν ανενόχλητοι στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, φτάνοντας μάλιστα μία ανάσα από την είσοδο της Βουλής;

Και τι θα γινόταν εάν ήταν εφοδιασμένοι με διάφορα “πολεμοφόδια” και ήθελαν να κάνουν πραγματικά κακό;

Υπενθυμίζεται πως εδώ και τρείς ημέρες αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τα ίδια αιτήματα, ενώ στις 23 Μαρτίου, είχαν φτάσει μέχρι και στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κυψέλη.

Η πρώτη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Ερωτώμενη από τους δημοσιογράφους για το απίστευτο περιστατικό, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: “Γιατί είστε αναστατωμένοι, επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;”.

Δένδιας: Η κυβέρνηση να προασπίσει την έννομη τάξη

Να προασπίσει την έννομη τάξη, κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

πηγή:NewsIt.gr

Για «ανασφάλεια, που τείνει να γίνει γενικευμένη» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή την εισβολή αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής.

Η δήλωση του κ. Καραγκούνη έχει ως εξής: «Αναρχικοί, με και χωρίς κουκούλες, εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής. Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη. Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή. Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;».

Την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

«Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: In.gr

Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κύμα καταλήψεων έχει ξεσπάσει από το πρωί σε πολλά κτίρια της χώρας από αντεξουσιαστές, με αποκορύφωμα την εισβολή ομάδας τους στο προαύλιο της Βουλής.
Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επεισοδιακή αποδείχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στα Προπύλαιακαθώς εκδιώχθηκαν, όπως καταγγέλλουν, προς την πλατεία Κοραή από ομάδες αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο.
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νεαροί σήκωσαν πανό, με τα αιτήματά τους, στον 5ο όροφο του κτιρίου.
Σε κατάληψη των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας, έχει προχωρήσει ομάδα αντιεξουσιαστών.
Οι αντιεξουσιαστές έχουν αναρτήσει πανό, στα οποία αναγράφονται συνθήματα κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ταυτόχρονα ζητούν την αποφυλάκιση κρατουμένων.
Επίσης, μία δεύτερη ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται στην είσοδο των γραφείων της νομαρχιακής επιτροπής, στην οδό Κορίνθου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.
Υπό κατάληψη βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, στην πλατεία Κορνάρου, από ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι νεαροί κατέλαβαν το γραφείο ανάρτησαν πανό και ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Από τις 7 το πρωί σε κατάληψη τελεί το δημαρχείο Νέας Σμύρνης από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι έχουν κοινά αιτήματα με τους αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει, εδώ και τρεις ημέρες, το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια ώρα υπό κατάληψη τελεί και το δημαρχείο Ξάνθης, από άτομα του αντεξουσιαστικού χώρο.
πηγή:newpost.gr