Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Μασσαλία, Γαλλία

Βρέθηκε το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings, σύμφωνα με ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλίας.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το δεύτερο μαύρο κουτί, το οποίο περιέχει δεδομένα της πτήσης, θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί λίγο μετά την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 150 άτομα.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν να έχει βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί, αλλά κατεστραμμένο. Ωστόσο, αργότερα, οι Αρχές διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας ότι το μαύρο κουτί δεν είχε βρεθεί.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα την Πέμπτη σχετικά με τα νέα ευρήματα. Τις πληροφορίες για την εύρεση του δεύτερου μαύρου κουτιού επιβεβαίωσε η γαλλική χωροφυλακή.

Το δεύτερο μαύρο κουτί βρέθηκε μετά από εννέα ημέρες ερευνών.

Οι πληροφορίες από το πρώτο μαύρο κουτί είχαν δείξει ότι ο συγκυβερνήτης είχε ρίξει εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλίας, το γραφείο του γερμανού εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα από το τάμπλετ του συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, Αντρέας Λούμπιτς, έδειξαν ότι είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για μεθόδους αυτοκτονίας, καθώς και για τις ρυθμίσεις ασφαλείας της πόρτας του πιλοτηρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ανάμεσα στις 16 και στις 23 Μαρτίου -μέχρι και μία ημέρα πριν από το δυστύχημα-, ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αναζητήσει πληροφορίες πάνω σε τρόπους να αυτοκτονήσει κανείς.

«Σε τουλάχιστον μία ημέρα, το συγκεκριμένο άτομο είχε πραγματοποιήσει αναζήτηση σχετικά με τις πόρτες του πιλοτηρίου και τις ρυθμίσεις ασφαλείας του» αναφέρει η ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ