Ελεύθερη η 22χρονη που μαχαίρωσε 3 κοπέλες: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω.Απλώς να τους σταματήσω»

Ελεύθερη αφέθηκε με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η 22χρονη που μαχαίρωσε τρεις συμμαθήτριές της στην τεχνική σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Η νεαρή, κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε απόπειρα και κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε την κατηγορούμενη σε ρητή δικάσιμο, για τις 8 Ιουνίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ συνοδεία αστυνομικών θα παραπεμφθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο για να διαγνώσει αν είναι κλονισμένη η ψυχική της κατάσταση και υγεία.

H 22χρονη εξερχόμενη από το δικαστικό μέγαρο ήταν ταραγμένη και δεν έκανε δηλώσεις.

Αντίθετα, η δικηγόρος της, Γιάννα Παναγοπούλου, υποστήριξε ότι η 22χρονη έχει πέσει θύμα bullying με όλες τις μορφές. Μάλιστα πρόσθεσε πως στις ιδιόχειρες σημειώσεις της που βρέθηκαν στη σχολική της τσάντα έγραφε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω- Δεν θέλω να τους τραυματίσω- Θέλω απλώς να τους σταματήσω». Τόνισε επίσης ότι ήταν μια καλή μαθήτρια και μάλιστα καλύτερη από τα θύματα, στα οποία επιτέθηκε.

Ανέφερε επίσης ότι η 22χρονη ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι οι συμμαθήτριές την κορόιδευαν για την εξωτερική της εμφάνιση, για το ότι δεν ήταν τόσο όμορφη όσο αυτές αλλά και επειδή φορούσε γυαλιά. Όπως τόνισε η συνήγορος, αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή της ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε. Όμως ένοιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν και δεν αφουγκραζόταν τη δεινή ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει», τόνισε η κ. Παναγοπούλου και πρόσθεσε ότι «αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος όπου είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε».