Με Ελληνόπουλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα “μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου, η Τηλεδιάσκεψη «Μιλάμε Ελληνικά το Μάρτιο». 19 Ελληνόπουλα 13-16 χρόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Γαλλία και την Ελλάδα συνδέθηκαν μέσω υπολογιστή, μίλησαν για τον εαυτό τους, συνομίλησαν με τα υπόλοιπα παιδιά και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες γύρω από την ελληνική γλώσσα. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα από τη διαδραστική τάξη του διαδικτυακού σχολείου Ελληνικών Greek Lessons OnLine (www.greek-lol.com) με συμμετοχή μαθητών από το ελληνικό σχολείο Manor Hill στο Λονδίνο, το Kολλέγιο “Άγιος Ιωάννης” στη Μελβούρνη, τό σχολείο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, το Ινστιτούτο Ελληνικών σπουδών στο Παρίσι και το 3ο Λύκειο Πύργου στην Ελλάδα.shtiles

Τα πρώτα 60 λεπτά της τηλεδιάσκεψης τα παιδιά παρουσίασαν τον εαυτό τους και έπειτα έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι «Δύο αλήθειες και ένα ψέμα» στα Ελληνικά, μέσα από το οποίο γνωρίστηκαν καλύτερα και κατάφεραν να «σπάσουν» τον πάγο. Στη συνέχεια ο κ. Έλληνας και ο κ. Ζαφειρόπουλος μίλησαν στα παιδιά για την σημασία και αξία του συγκεκριμένου προγράμματος επικοινωνίας ενώ ομόφωνους βρίσκει όλους τους διοργανωτές η ιδέα να επαναληφθεί. Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων τα παιδιά έμειναν ελεύθερα να συνομιλήσουν μεταξύ τους, αντάλλαξαν emails, και γενικά όπως φάνηκε στα πρόσωπά τους, το διασκέδασαν πολύ.

Τον κεντρικό συντονισμό της τηλεδιάσκεψης ανέλαβε η φιλόλογος Στέλλα Μπομποτσιάρη με τη σημαντική βοήθεια του κ. Μιχάλη Έλληνα από το Λονδίνο, του κ. Σάκη Ζαφειρόπουλου από την Αυστραλία, του κ. Παύλου Ξύνα από την Ελλάδα, της Ανδρονίκης Τάχη-Λαβούτη και της Φωτεινής Δαλακιουρίδου από το Λονδίνο.

Το μεγάλο όμως μπράβο ανήκει στα παιδιά, στα περήφανα ελληνόπουλα που έλαβαν μέρος και κατάφεραν με τα Ελληνικά τους να συγκινήσουν όλους τους παρευρισκόμενους δασκάλους και διοργανωτές.

neoskosmos.com