Σάλος για το άρθρο Πανούση: Μαξίμου: Δεν μας αφορά – ΝΔ: Έχει δίκιο ο υπουργός

Αθήνα

Οι αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση στο άρθρο του προφανώς και δεν αφορούν ούτε την πολιτική της κυβέρνησης, ούτε κυβερνητικά στελέχη, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν, ανέφεραν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων και της έννομης τάξης».

Στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;», ο κ. Πανούσης σημειώνει ότι Αριστερή Διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη και πως δεν είναι ώρα για ανέξοδα ιδεολογήματα και ανούσια τσιτάτα, αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

Επίσης αναφέρει: «Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές), όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» – sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic), τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Η άποψη του κ. Πανούση «είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους» τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η κραυγή αγωνίας του κ. Πανούση, σήμερα, είναι εύστοχη, γιατί ονοματίζει αυτό που ζούμε ως «Αριστερά του Τίποτα»!, τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραγκούνη η άποψη του κ. Πανούση «είναι έντιμη γιατί τολμά, να πει, αυτό που εμείς λέμε από χρόνια: ότι «είναι έγκλημα να καίγονται αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους»! Και έχει δίκιο, όταν καταδικάζει τους «καθαρόαιμους αριστερούς», που θεωρούν «φασιστικό» και «χυδαίο» ό,τι δεν τους αρέσει. Αυτό ακριβώς έκαναν οι σύντροφοί του χθες, όταν η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια ασφάλεια επί των ημερών τους», καταλήγει ο κ. Καραγκούνης,

ΣΥΡΙΖΑ: Είναι υπουργός, όχι σχολιαστής

Το άρθρο του Γ.Πανούση προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ν.Φίλη να κάνει λόγο για ατόπημα του υπουργού να απευθύνεται στην κυβέρνηση μέσω πρωτοσέλιδου άρθρου και να τονίζει ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κι όχι σχολιαστής.

Ωστόσο, υπήρξαν υπουργοί συντάχθηκαν με τον κ. Πανούση όπως ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος είπε: «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ».

Πρόσθεσε πως οι ομάδες αυτές «καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης, στοχοποιούν γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το ‘Κόκκινο’, γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ».

Ερωτηθείς για το άρθρο του Γ.Πανούση, ο κ. Μπαλτάς είπε πως «στη γενική κατεύθυνση συμφωνώ πολύ».

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος χακτήρισε «αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» τα όσα υποστηρίζει ο Γ.Πανούσης, προσθέτοντας ωστόσο πως «ό,τι γράφει είναι πολιτική του άποψη».

Newsroom ΔΟΛ