Μειώνονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Δημοσκόπηση

Απώλειες καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας protothema.gr.

Στη μέτρηση που διενεργήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4% αντίστοιχα, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, το 54,7% των ερωτηθέντων απαντά πως το ενδεχόμενο χρεωκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ το 58,4% θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών. Παρ’ όλ’ αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ( 45,3%) βλέπει δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το ίδιο ισχύει και  στην ερώτηση για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 50%.

Στην ερώτηση όμως εάν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν θετικά, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.

Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα.