Νέο νομοσχέδιο για νέο ΣΑΕ ετοιμάζει (πάλι) η ΓΓΑΕ – Επίσκεψη Θεσσαλών

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Νέο Νομοσχέδιο (το τρίτο από το 2012) για νέο ΣΑΕ ετοιμάζει η Γενική  Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού υπό την γενική διεύθυνση του νέου Γεν. Δ/ντή κ. Μιχάλη Κόκκινου.

Τον νέο Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ  επισκέφτηκε στο γραφείο του στην Αθήνα στις 02 Απριλίου 2015 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τις μέχρι τώρα δραστηριοποιήσεις της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης σχετικά με το Σ.Α.Ε. και εξέφρασε την άποψη ότι  το πρωταρχικό πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τη μη σωστή οργάνωση και λειτουργία του ΣΑΕ δεν είναι νομοθετικής φύσεως, αλλά περισσότερο η ευθύνη ανήκει στην αδράνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων.

‘Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Θεσσαλοί Ευρώπης, ο κ. Γκίκας ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχέδια της νέας κυβέρνησης σχετικά με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοθετικού σχεδίου για το νέο Σ.Α.Ε, το αποτέλεσμα των προτάσεων της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για το νέο νομοσχέδιο στα πλαίσια της διαβούλευσης καθώς και για τον ορισμό μιας ημερομηνίας εκλογών για το νέο Σ.Α.Ε.

Ο κ. Κόκκινος από την πλευρά του ανέλυσε τις απόψεις του για την αναγκαιότητα ενός λιτού και ευέλικτου ΣΑΕ και ενός νέου νομοσχεδίου που θα δίνει την δυνατότητα να εκλέγονται εκπρόσωποι από οργανώσεις καθώς και μεμονωμένα διακεκριμένα άτομα από διάφορους χώρους της επιστήμης και των Γραμμάτων και έδωσε χρονοδιάγραμμα ότι το νέο Νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του έτους 2015.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης προσκάλεσε τον κ. Γενικό να παρευρεθεί στο επόμενο 11ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης, που θα διοργανωθεί φέτος το φθινόπωρο 2015 στο Γκύτερσλο, όπου η Ομοσπονδία θα τιμήσει τα 100 χρόνια από τη Γέννηση του μεγάλου καλλιτέχνη, Βασίλη Τσιτσάνη.

Ο κ. Γενικός ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση και καθώς επίσης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για τις προγραμματισμένες επισκέψεις του σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.