Μαξιλαροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – Εκατοντάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα κατά της βίας

Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου και για πρώτη φορά η Ελλάδα φιλοξένησε μια εκδήλωση με μήνυμα κατά της βίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και χρώματα «επιστράτευσαν» νεαροί κάτοικοι οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πλατεία Αριστοτέλους νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο μαξιλαροπόλεμος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τα μέλη της διαδικτυακής πύλης Pillowfights.gr, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με το σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών για να αντιταχθούν στη χρήση βίας.

«Η σημερινή διοργάνωση είναι αφενός μια ευχάριστη εκτόνωση από όσα μας ταλανίζουν και αφετέρου ένας τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα κατά της βίας» είπε η Κατερίνα Κεχαγιά, από το Pillowfights.gr.

Η εθελόντρια του συλλόγου συμπαράστασης Παυλίνα Κατιάια έκανε, εξάλλου, έκκληση για τη συγκέντρωση ρούχων και φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε κακοποιημένες γυναίκες.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα και στη χώρα μας, όπως ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και σε πόλεις του εξωτερικού.

Ωστόσο, αντίστοιχες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου έγιναν και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Τορόντο από όπου είναι και οι παρακάτω φωτογραφίες

 

Πηγή:iefimerida.gr