“Ταξίδι χωρίς συμβολισμό” η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Η διήμερη επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη (σ.σ. ημέρα που πρέπει να καταβληθεί η δόση των 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ) έχει χτυπήσει “καμπανάκι” στους δανειστές και τους ευρωπαίους εταίρους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη ρωσική πρωτεύουσα κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο αλλά και τον Πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επιδιώκοντας μία… “αποσυμφόρηση” του κλίματος, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως πρόκειται για ένα ήδη προγραμματισμένο ταξίδι, που δεν περιέχει κανένα μήνυμα και δεν σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίες όπως είπε χαρακτηριστικά “συνεχίζονται κανονικά”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν περιέχεται κάποιος συμβολισμός στην ημερομηνία της επίσκεψης και αρκέστηκε να απαντήσει: “Δεν υπάρχει κάποιο μήνυμα σε αυτό το ταξίδι. Είναι ένα προκαθορισμένο ταξίδι και δεν υπάρχει κανένας συμβολισμός στην ημερομηνία. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν κανονικά, χωρίς να επηρεάζονται από αυτό το ταξίδι”.

Με στοιχεία από newsIt.gr