Δύο πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ «έδωσε» η Βίκυ Σταμάτη

stamati30453Στους λόγους που την ώθησαν να αποδράσει αναφέρθηκε στην πολύωρη κατάθεσή της χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη, η καταδικασμένη σε δωδεκαετή κάθειρξη για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Η κυρία Σταμάτη η οποία κατόπιν δικού της αιτήματος βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, παρουσία του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση, φέρεται να αναφέρθηκε εκτενώς στους λόγους που την ανάγκασαν να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο, μετά την απόρριψη της πέμπτης αίτησης αποφυλάκισής της και δευτερευόντως στην υπόθεση για τις αποκαλούμενες «μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κυρία Σταμάτη φέρεται να έκανε αναφορά σε δύο πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που «επιβουλεύονται» το μέλλον του συζύγου της και της ίδιας. Οι αναφορές της κυρία Σταμάτη στα δύο αυτά πρόσωπα δεν τα συνδέουν με την υπόθεση των εξοπλιστικών και φαίνεται να περιορίστηκαν στις, κατά την κατηγορουμένη, «προσπάθειές τους να εξοντώσουν» το ζεύγος Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα, η σύζυγος του πρώην υπουργού φέρεται να εξέφρασε την άποψή της πως η απόρριψη της αίτησης για αποφυλάκιση σχετίζεται με αυτήν την επιθυμία των δύο πολιτικών.

Οι ισχυρισμοί της κυρία Σταμάτη για τους δύο πολιτικούς, σύμφωνα με πληροφορίες θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εφόσον κριθούν ποινικά αξιόλογοι θα αποσταλούν στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων τους για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των TORM1.

NewPost.gr