Μεγάλα προβλήματα αύριο στις πτήσεις από και προς Γαλλία

Μεγάλα προβλήματα αύριο στις πτήσεις από και προς Γαλλία

Με σοβαρά προβλήματα θα διεξαχθούν αύριο οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Γαλλίας. Σύμφωνα με τη γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας (DGAC)

Καθώς θα εφαρμοστεί το ελάχιστο όριο υπηρεσιών, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενδέχεται να επιστρατευθούν για να διασφαλιστεί τουλάχιστον το 50% των πτήσεων. Προκειμένου να περιορίσει τα όποια προβλήματα, η DGAC ζητάει από τις εταιρείες να ακυρώσουν το 40% των πτήσεών τους για αύριο και “απευθύνει έκκληση στους επιβάτες να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία”.της Γαλλίας, το 40% σχεδόν των πτήσεων αναμένεται να ακυρωθεί αύριο Μεγάλη Τετάρτη, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. “Προβλήματα αναμένονται στο σύνολο της επικράτειας”, προειδοποίησε σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας.

Η γενική Διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Γαλλίας θα διευκρινίσει αύριο το μεσημέρι τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει αυτή η κινητοποίηση στα δρομολόγια της Πέμπτης.

Το SNCTA, η μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση (41%) των 4.000 ελεγκτών κυκλοφορίας κήρυξε στάσεις εργασίας από την 8η έως την 9η Απριλίου, από τη 16η έως και την 18η Απριλίου και από την 29η Απριλίου έως την 2η Μαΐου.

Οι συνδικαλιστές ζητούν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση της εργασίας τους και τη μείωση στα 59 έτη του νόμιμου ορίου συνταξιοδότησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

News.gr