Μομφεράτος:”Η διάταξη έχει σκοπό με τον μανδύα του ανθρωπισμού να ελευθερώσει τρομοκράτες»

Συγκίνηση προκάλεσε στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής που επεξεργάζεται τονομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, η παρέμβαση του Γιώργου Μομφεράτου, γιου του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη Νίκου Μομφεράτου.

Ως μέλος της οργάνωσης συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας κλήθηκε να τοποθετηθεί για την διάταξη του νομοσχεδίου που επί της ουσίας δίνει την δυνατότητα στον τρομοκράτη Σάββα Ξηρό να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του και τα λόγια του συγκλόνισαν το ακροατήριο του.

«Αυτό που επιτυγχάνετε με αυτό τον νόμο είναι να ανατρέπετε δικαστικές αποφάσεις. Η διάταξη έχει σκοπό με τον μανδύα του ανθρωπισμού να ελευθερώσει τρομοκράτες» είπε ο κ. Μομφεράτος. «Το όνομα που ηχεί στα αυτιά μας με αυτό το νόμο είναι του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού… Που καταδικάστηκε πέντε φορές ισόβια, που ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους» τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την υγεία του αλλά εντός των φυλακών.

«Το αίμα πρέπει να τελειώσει εδώ. Στεκόμαστε μπροστά σας και σας λέμε ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει η Δημοκρατία, μπροστά στην τρομοκρατία. Μην αφαιρείτε την δικαίωση των νεκρών με την τιμωρία των ενόχων» είπε με έμφαση.

Στη συνέχεια, εκ μέρους των συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας (συγγενής Παύλου Μπακογιάννη), το λόγο πήρε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, εφόσον λέει πως η ρύθμιση αφορά σε 2 άτομα – έναν εκ των οποίων είναι ο Σ. Ξηρός – να μεριμνήσει για ειδική τους περίθαλψη μέσα στις φυλακές, αίτημα που απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με το επιχείρημα πως έτσι καταλύεται η αρχή της ισονομίας για άλλους φυλακισμένους που επίσης έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δε μπορώ να δεχτώ πως κάποιος που καταδικάστηκε 5 φορές σε ισόβια μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση με κάποιον που καταδικάστηκε σε ισόβια 1 φορά. Δεν αντέχει αυτό σε κριτική…!» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας με νόημα πως… «το αίτημα για την αποφυλάκιση Ξηρού είναι σύνθημα των αντιεξουσιαστών που καίνε την Αθήνα».

«Εμείς που είμαστε στην άλλη πλευρά – μιλώ ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας και όχι ως βουλευτής της Ν.Δ. – δεν κάψαμε αυτοκίνητα… Χειριστήκαμε με σεβασμό τον πόνο μας. Δεν θα το λάβετε αυτό υπ’ όψιν; Ποιος ο συμβολισμός της πολιτείας;

Κύριε υπουργέ να με κοιτάξετε στα μάτια κι εμένα, τον Μομφεράτο, τον Αξαρλιάν, και να μας πείτε: έχετε ήσυχη τη συνείδηση σας για αυτό που κάνετε με αυτό το νομοθέτημα;» ρώτησε με νόημα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Και εγώ σέβομαι τον πόνο που υπάρχει αλλά το προσωπικό βίωμα δεν είναι το κριτήριο να νομοθετεί μια πολιτεία» τόνισε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου.