Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Αθήνα

Με διαφορά μεγαλύτερη των 20 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 38,1% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 17,4% ΝΔ.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,2%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%, ενώ «Άλλο Κόμμα» απαντά το 2,8% των ερωτηθέντων, «Άκυρο/Λευκό» το 5,1%, «Αποχή» το 4,9%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 4,8% των ερωτηθέντων και 1,7% δεν απάντησε.

Σχετικά με το αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» το 82% τάσσεται υπέρ του ευρώ, το 14% υπέρ της δραχμής και ένα 4% δεν απάντησε.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 52% και ο Αντώνης Σαμαράς το 16%.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου 2015.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ