Κούρδος φοιτητής στην Ρωσία μιλούσε άπταιστα ελληνικά

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, αφού ένας φοιτητής από το Κουρδιστάν του απηύθυνε ερώτηση σε άπταιστα ελληνικά!

Για την ακρίβεια, στο λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο φοιτητής από το Κουρδιστάν δεν συμπεριλαμβάνονταν… “κλασικές” λέξεις όπως… souvlaki και musaka, αλλά όροι όπως “εγκαθίδρυση” και “διπλωματικές σχέσεις”.

Ο φοιτητής χειριζόταν την ελληνική γλώσσα με χαρακτηριστική ευκολία και αφού ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως “η Ελλάδα και το Κουρδιστάν δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις”, τον ρώτησε: “Μήπως υπάρχει κάποια δυνατότητα για την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες μας;”.

Πριν απευθύνει την ερώτηση, ο φοιτητής ενημέρωσε πως είναι ο πρώτος που μαθαίνει την ελληνική γλώσσα στο πανεπιστήμιο, για να δεχθεί τα έντονα χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με φανερή την έκπληξη στο πρόσωπό του, απάντησε πως “μετά από αυτή την παρουσία που μας γέμισε χαρά, να βλέπουμε να μιλάς τόσο καλά την ελληνική γλώσσα, μπορώ να σου υποσχεθώ ότι μόλις φτιάξουμε προξενείο θα είσαι ο πρώτος πρέσβης εκεί”.