Βρήκαν πετρέλαιο σε αεροδρόμιο της Βρετανίας

imageΗ επενδυτική εταιρεία UK Oil & Gas Investments (UKOG) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα κοίτασμα δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου κοντά στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, στη νότια Αγγλία, όμως μόνο ένα μικρό μέρος της ποσότητας αυτής θα μπορούσε να εξορυχθεί.

“Πιστεύουμε ότι κάναμε μια σημαντική ανακάλυψη, ίσως να πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα στην ξηρά (της Βρετανίας) τα τελευταία 30 χρόνια και νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο έχει εθνική σημασία”, υπογράμμισε ο διευθυντής της UKOG, οΣτίβεν Σάντερσον, μιλώντας στο BBC.

Το κοίτασμα βρίσκεται στην περιοχή Χορς Χιλ, που καλύπτει μια έκταση 88 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στη λεκάνη του Γουίλντ. Θεωρείται παρόμοιο με τα κοιτάσματα του Μπάκεν στις ΗΠΑ και του Μπαζένοφ στη δυτική Σιβηρία, όπου μόνο το 3-15% του πετρελαίου μπορεί να εξορυχθεί.

“Τα πρώτα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι υπάρχει σημαντική ποσότητα πετρελαίου (προς εξόρυξη), κάτι που θα βοηθούσε ενδεχομένως στον περιορισμό των εισαγωγών αργού και στη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας”, εκτίμησε ο Κεν Κρόνι, ο διευθυντής της κοινοπραξίας UK Onshore Oil & Gas.

Ωστόσο, θα πρέπει προηγουμένως να ολοκληρωθούν ορισμένα τεχνικά και γραφειοκρατικά στάδια, πριν ξεκινήσει η παραγωγή. 

“Χρειάζεται να κάνουμε γεωτρήσεις και ελέγχους για να διαπιστώσουμε εάν είναι δυνατή η εμπορική εκμετάλλευσή του”, διευκρίνισε η UKOG, σημειώνοντας πάντως ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου από την περιοχή αυτή θα μπορούσε να είναι “σημαντική”.

Για την εξόρυξη του πετρελαίου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν οι παραδοσιακές τεχνικές και δεν θα χρειαστεί να καταφύγει η εταιρεία στη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης.

Nooz.