Αυστραλία: Μαζί με τον πρωθυπουργό Αμποτ έκαναν Ανάσταση οι Έλληνες

Σίδνεϊ

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου έδωσαν την δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ομογενείς να προσέλθουν μαζικά στους εκατό και πλέον ελληνορθόδοξους ναούς όλη της Αυστραλίας για να παρακολουθήσουν την αναστάσιμη λειτουργία και να μεταφέρουν στα σπίτια τους το Αγιο Φως.Σε όλους τους ναούς και τους περιβάλλοντες χώρους δημιουργήθηκε στην κυριολεξία το αδιαχώρητο και από την προσέλευση των πιστών.5BE7241E600EC1094238D692AEB6CAF4

Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τόσο κατά την περιφορά του Επιταφίου όσο και στην αναστάσιμη λειτουργία φέτος έδωσαν το παρόν και πολλοί Αυστραλοί πολιτικοί.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, πλαισιωμένος από ομογενείς βουλευτές παρακολούθησε την αναστάσιμη λειτουργία στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Κοινότητα της Αναστάσεως του Κυρίου στο Σίδνεϊ.

Ο αρχηγός των Φιλελευθέρων στη Βικτόρια, Μάθιου Γκάϊ, παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου στον Αγιο Χαράλαμπο της Μελβούρνης. Αλλά και σχεδόν σε όλες τις ενορίες όπου εκλέγονται βουλευτές οι περισσότεροι έδωσαν το παρόν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι λαοθάλασσες των πιστών που πλημμύρισαν τους χώρους και τους δρόμους έξω από τους ναούς, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των άλλων αλλοεθνών συμπολιτών καθώς μετέφεραν το Αγιο Φως στα σπίτια τους.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, οι «ελληνοκρατούμενες» γειτονιές της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας αλλά και των άλλων πόλεων «πλημμύρισαν» από ελληνικές μυρωδιές, ήχους και χρώματα.

Σε όλα τα σπίτια στήθηκε ένα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι, κυρίως με οβελία, που ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

Φέτος όμως στήθηκε και ένα ξέχωρο πασχαλινό γλέντι για τους νεοαφιχθέντες Έλληνες της Αυστραλίας από τον δήμο Μόνας στο «ελληνοκρατούμενο» προάστιο του Όκλι της Μελβούρνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο κατά το Πάσχα των Ορθοδόξων σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση της κατανάλωσης αρνιού στην Αυστραλία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ