“Βόμβα” κυβερνητικού αξιωματούχου στους Financial Times: Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία, αν “ναυαγήσουν” οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές!

Για χρεοκοπία προετοιμάζεται η Ελλάδα, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, σύμφωνα με το νέο δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο τονίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μας, είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Οι FT επικαλούνται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι “φτάσαμε πλέον στο τέλος του δρόμου” και πως “αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε ένα σοκ “δίχως προηγούμενο” για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης, πέντε μόλις χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

“Η Γερμανία και τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζουν ότι η νομισματική ζώνη είναι αρκετά ισχυρή για να ξεπεράσει τις συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας, αλλά κάποιοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς το άγνωστο. Τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές, λέγοντας ότι “Συνεχίζουμε την αναζήτηση για μια αμοιβαία επωφελή λύση…”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: FINANCIAL TIMES/newsIt.gr