Λαγκάρντ-Βαρουφάκης τα είπαν “εκτάκτως” στην Ουάσιγκτον

Έκτακτο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στην Ουάσιγκτον και ολοκληρώθηκε στις 20.00 (ώρα Ελλάδας).

Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά…

Η συνάντηση έγινε στη σκιά του δημοσιεύματος των Financial Times, οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε «ανεπίσημο» ελληνικό αίτημα προς το ΔΝΤ να καθυστερήσει μια πληρωμή δόσης, κάτι που το Ταμείο αρνήθηκε να δεχτεί.

Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα την Πέμπτη είχε επιβεβαιώσει εμμέσως ένα τέτοιο αίτημα.

Απόψε, στις 11 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) ο Γ. Βαρουφάκης έχει προγραμματιστεί να παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Η εκδήλωση γίνεται παρουσία του πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Νωρίτερα, στις 9.30 (ώρα Ελλάδος) ο υπουργός Οικονομικών μιλά σε θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της», στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Brookings.