Ένας Έλληνας Πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμού της Βικτώριας

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Chin Tan από την προεδρία της Επιτροπής Πολυπολιτισμού της Βικτώριας), καθήκοντα υπηρεσιακού επικεφαλής ανέλαβε ο Σπύρος (Ρος) Αλατσάς.

Ο κ. Αλατσάς (δεξιά) με τον αρμόδιο υπουργό Πολυπολιτισμού Robin Scott

Ο κ. Αλατσάς (δεξιά) με τον αρμόδιο υπουργό Πολυπολιτισμού Robin Scott

Ο γενικός διευθυντής του Greek Media Group (3XY Ράδιο Ελλάδα – Τα Νέα) βρισκόταν στη θέση του αντιπροέδρου της VMC από το 2011 και η θητεία του έληγε το 2017. Τα καθήκοντά του στην προεδρία θα διαρκέσουν μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου.

Στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι είναι υπερήφανος για το νέο του ρόλο και για το ότι θα συνεργαστεί με διαφορετικές πολιτιστικές και γλωσσολογικές κοινότητες της Βικτώριας μέσα από το VMC.

Ο κ. Αλατσάς έχει συμβάλει στην προώθηση της πολιτιστικής πολυμορφίας της Βικτώριας, καθώς συμμετείχε στην Επιτροπή για την Football League της Ασίας το 2015. Βοήθησε στην ίδρυση του πρώτου 24ωρου κινεζικού ραδιοφωνικού σταθμού 3CW.

Ο νέος πρόεδρος του VMC θα διοριστεί από τον Κυβερνήτη της Βικτώριας, Alex Chernov. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση και θα περάσουν από τη διαδικασία της συνέντευξης. Η ανάδειξη του νέου προέδρου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου