Πιλοτική εφαρμογή υπηρεσίας εξυπηρέτησης Αποδήμων από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Μετά την κατάργηση από την Κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, του Υφυπουργού επιφορτισμένου με θέματα Απόδημου Ελληνισμού, και την ανάδειξη της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού σε κατ’εξοχήν αρμόδιο κρατικό φορέα που εφεξής θα ασχολείται με θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών προωθεί κάποιες καινοτομίες με την προσδοκία ότι θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των Αποδήμων.

Ο Γεν. Διευθυντής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Ο Γεν. Διευθυντής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Έτσι, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, τέθηκε σε λειτουργία μια νέα, πιλοτική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Κ.Ε.Π., αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελεί, σε περιπτώσεις συναρμοδιότητας, σύνδεσμο με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες, συνδράμοντας τους Απόδημους στην εξεύρεση λύσεων επί θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υφισταμένων αλλά και των νέων, υπό ανάπτυξη υποδομών, να έχουν οι Απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης στους τόπους διαμονής τους.

Στον σχεδιασμό της υπηρεσίας προβλέπεται και η αξιοποίηση συναφών εφαρμογών που είναι ήδη σε λειτουργία όπως είναι το «ΕΡΜΗΣ» και το «StartUpGreece.

Ως γνωστόν η start up greece (www.startupgreece.gov.gr) σκοπό έχει να παρέχει τεχνικές οδηγίες και πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, το δε ΕΡΜΗΣ  (http://www.ermis.gov.gr) είναι πύλη Δημόσιας Διοίκησης από την οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε μέσω των κατηγοριών του θεματικού ευρετηρίου και να ενημερωθείτε για υπηρεσίες, ανακοινώσεις, συχνές ερωτήσεις και χρήσιμους συνδέσμους που αφορούν την θεματική κατηγορία που επιλέξατε.

Τα στοιχεία επικοινωνίας με την νέα πιλοτική υπηρεσία της ΓΓΑΕ είναι:

Υπεύθυνη: κα. Χαραλαμπάκη Χριστίνα.

Τηλ.: +30-210-2597539
emailcharalambaki@ggae.gr
Fax: +30-210-2597543