Πράξεις πατριωτισμού οι …ΠΝΠ λέει η κυβέρνηση

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων,Γιώργος Ρωμανιάς, είπε ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, έχουμε πρόβλημα ρευστότητας.
«Εγώ πιστεύω ότι μετά τις 11 Μαϊου θα υπάρξει μια έντιμη συμφωνία, ένας έντιμος συμβιβασμός, και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν».
Και συνέχισε: «Αυτό το μήνα είναι ανάγκη ό,τι έχουμε να το μαζέψουμε για να αμυνθούμε για να κάνουμε την διαπραγμάτευση. Το πρόβλημά μας είναι πως θα πετύχουμε σήμερα. Δεν θεωρώ σωστές τις ΠΝΠ αλλά εθνική ανάγκη τις επιβάλλει».
Πρόσθεσε ότι δεν είναι το ίδιο με την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί όπως υποστήριξε οι ΠΝΠ τότε αντιμετώπιζαν άλλα ζητήματα ελάσσονος σημασίας.
Ο κ. Ρωμανιάς είπε ότι οι συντάξεις καλύπτονται έως τον Ιούνιο και εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους μισθούς.
Είπε όμως και κάτι άλλο ότι αν φτάσουμε στο σημείο να μην μην φτάνουν τα χρήματα του Δημοσίου τότε η προτεραιότητα είναι να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και όχι τα δανεικά.
Νωρίτερα, ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι «Δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έστω και για έκτακτα μέτρα».
Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει το ότι η κυβέρνηση που κατέκρινε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ως αντιπολίτευση τις έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές μέσα σε 90 μέρες, είπε ότι το γεγονός «δεν στιγματίζει αυτή η ΠΝΠ γιατί δεν αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων».
Και πρόσθεσε: «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις».