Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα Νέων Μεταναστών στην Αυστραλία

Στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών, κατέληξε η σύσκεψη που διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία παλαιών και νέων μεταναστών πριν λίγες ημέρες στο Oakleigh της Μελβούρνης.

Όπως ενημέρωσε ο υπεύθυνος της συντονιστικής ομάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, «στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες που έρχονται στην Αυστραλία με την έλλειψη στέγης, την ανεργία, αλλά και ότι πολλοί πέφτουν θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Επίσης, συζητήθηκε η κατάσταση στην Αυστραλία, καθώς και πρακτικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αλληλεγγύη στους νέους μετανάστες».

Ο ίδιος αναφέρει ότι «από τη συζήτηση βγήκε η ανάγκη για συλλογικό αγώνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και η αξιοποίηση της εμπειρίας των παλιών μεταναστών και η συμπαράταξη μαζί τους με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Νέων Μεταναστών και τη δραστηριοποίηση των ίδιων των νέων μεταναστών. Εκλέχτηκε μια τριμελής συντονιστική ομάδα και αποφασίστηκε να γίνει πλατιά σύσκεψη με νέους μετανάστες με ημερομηνία και χώρο που θα καθοριστεί άμεσα. Αποφασίστηκε, επίσης, να διακινηθεί ανακοίνωση με πλαίσιο αιτημάτων και προγραμματισμό δραστηριοτήτων σε στέκια που συχνάζουν νέοι μετανάστες καθώς και σε φοιτητικές σχολές».