Τελεσίγραφο “βόμβα” από FIFA – UEFA προς ΕΠΟ: Θα αποβληθείτε από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κοντονή

Τελεσίγραφο στην ΕΠΟ -κοινοποιημένο στην ελληνική κυβέρνηση- έστειλε η FIFA και η UEFA και απευθύνει έκκληση, ώστε να αποφευχθεί το Grexit των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έστω και την τελευταία στιγμή.

Η επιστολή των δύο ομοσπονδιών υπογράφεται από ανώτατους αξιωματούχους τους και ξεκαθαρίζουν ότι εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταργεί το αυτοδιοίκητο θα υπάρξει ντόμινο κυρώσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με βασικότερο και πιο σοβαρό τον άμεσο αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις επ’ αόριστον.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές, λοιπόν, στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή.

Η ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος. Αρχικά, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και ακολούθως στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια.

Στην περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί οι δύο ομοσπονδίες FIFA και UEFA θα προχωρήσουν στην εφαρμογή της απειλής τους, όπως επισημαίνουν.

Βέβαια, εκκρεμεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA. Αν και τότε δεν βρεθεί μία λύση και δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση θα αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

newsIt.gr