Ισπανία: Φόβοι για άγριο έγκλημα μετά τον εντοπισμό μηχανής του κιμά

Σοκ προκαλεί στην Ισπανία η μυστηριώδης εξαφάνιση 55χρονης γυναίκας από το προάστιο Μαγιανταχόντα, στη βορειοδυτική Μαδρίτη, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι οι αστυνομικές Αρχές βρήκαν επαγγελματική μηχανή του κιμά στο σπίτι του σπιτονοικοκύρη.

Την εξαφάνιση της γυναίκας με καταγωγή από την Αργεντινή ανέφερε ο αδελφός της, έπειτα από μάταιες προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί της. Νωρίτερα ωστόσο, την Τετάρτη 8 Απριλίου, οι γείτονες είχαν αναφέρει ότι νωρίς το πρωί άκουσαν «περίεργους θορύβους» από το σπίτι. Η προηγουμένη ήταν η τελευταία φορά που η 55χρονη γυναίκα εθεάθη στην περιοχή…

Την περασμένη εβδομάδα, η ισπανική Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έναν 32χρονο Ισπανό με ιστορικό ψυχικής νόσου και τον έθεσε υπό κράτηση, αφότου ο αδελφός της αγνοουμένης ταξίδεψε από την Αργεντινή στην Ισπανία υποπτευόμενος ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Περίοικοι κατέθεσαν στη συνέχεια στους αστυνομικούς ότι ο ιδιοκτήτης επισκεπτόταν σπάνια το σπίτι, καθώς επίσης ότι είχε κάνει ηχομόνωση στο γκαράζ. «Ηταν πολύ περίεργος και δεν μιλούσε σχεδόν σε κανέναν», δήλωσαν άλλοι στην El Pais.

Κατά την ενδελεχή έρευνα στο σπίτι του υπόπτου, η Αστυνομία ανακάλυψε διάφορα πειστήρια τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τη υπόθεση, περιλαμβανομένης και της μηχανής του κιμά. Αστυνομικές πηγές μάλιστα, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση, αναφέρουν ότι μέσα στη μηχανή εντοπίστηκε ένα δόντι. Επισήμως ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη καμία ανακοίνωση.

Το βέβαιο είναι ότι οι Αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη τεσσάρων ακόμη γυναικών, ανάμεσά τους και η θεία του υπόπτου, η οποία φέρεται ότι πάσχει από τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και του κληροδότησε το σπίτι αφού μετακόμισε σε οίκο ευγηρίας. Οι γείτονες ωστόσο υποστηρίζουν ότι η γυναίκα απλώς εξαφανίστηκε, ενώ ο ίδιος ο ύποπτος δεν είναι σε θέση να πει σε ποιον οίκο ευγηρίας βρίσκεται η θεία του. Οι υπόλοιπες τρεις γυναίκες είναι όλες πρώην νοικάρισσες με το ίδιο προφίλ: μόνες γυναίκες από το Εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena SER, ο ύποπτος φέρεται πως έριξε το κινητό της 55χρονης γυναίκας στις αποσκευές επιβάτη, ο οποίος ταξίδευε με τρένο για τη Βαρκελώνη, προφανώς σε μία προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν επίσης ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε μετά την εξαφάνιση της γυναίκας και στο οποίο ο ύποπτος εικονίζεται να αφήνει γράμμα στο εστιατόριο φαστ φουντ όπου εργαζόταν. Στο γράμμα αναφέρεται ότι η γυναίκα εγκαταλείπει τη δουλειά της, διότι μετακομίζει στη Βαρκελώνη.

Οι αστυνομικές Αρχές αναμένουν σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα DNA από τις κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού.

Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΔΟΛ