Έχει προοπτικές, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα, δηλώνει επικεφαλής αυστραλιανού επενδυτικού ομίλου που ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα

Με τίτλο «Γιατί δεν μπορούμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα», η εφημερίδα «The Australian Financial Review» δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα αποκλειστική συνέντευξη του Πολ Μουρ, επικεφαλής του επενδυτικού ομίλου PM Capital Investment, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της αγοράς ακινήτων, διερευνώντας επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και κυρίως σε χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Ο κ. Μουρ -που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα-, αναφέρεται εκτενώς στη συνέντευξή του στην εμπειρία του στις ΗΠΑ, ενώ σε ό,τι αφορά τη μεσιτική αγορά στην Ευρώπη καταγράφεται αναλυτικά η περίπτωση της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Σε ό,τι αφορά τη σύντομη αναφορά στην ελληνική περίπτωση, εκφράζει «επιφυλάξεις» για την πραγματοποίηση επενδύσεων, καθώς διατείνεται ότι «δεν είναι εγγυημένη η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, εξαιτίας των χειρισμών της νέας κυβέρνησης», μολονότι δηλώνει «πραγματικά εντυπωσιασμένος» από τις προοπτικές που διαγράφονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.